Modelspoortentoonstelling

Modelspoortentoonstelling

Tijdens de herfstvakantie hebben wij in onze winkel een prachtige modelspoortentoonstelling. Modelspoorclub Oost Brabant verzorgt deze tentoonstelling in onze winkel. 

- Haal je eigen machinistendiploma door wagons op het rangeerspoor weg te zetten op de rangeerbaan.

- Voor de allerkleinsten is er de LGB baan, waar treintjes prachtig kunnen rijden.

- De wat grotere kinderen kunnen op de Märklin jeugdbaan een drietal treinen laten rijden.

 

Dit jaar vind je ook de turfspoorbaan bij Tuincentrum De Biezen. Hiermee laat de club het proces van het turfsteken en de fabricage van turfstrooisel  zien, zoals dat heeft plaatsgevonden in de Peel, gelegen in het oosten van de provincie Noord-Brabant (Nederland). Daarbij is zoveel mogelijk de situatie zoals die was in het huidige Griendtsveen weergegeven.

Vrijwel alles op deze modelbaan in de schaal 1:43 is door de leden zelfgebouwd, zoals het treinmaterieel, bomen, struiken en gebouwen. De railstaven zijn gekocht, maar de rails van het hoofdspoor zijn zelf gelegd en ook de wissels zijn zelfgebouwd.  De duizenden turven zijn één voor één gesneden uit platen kurk. De figuren zijn ook gekocht, maar bewerkt tot echte peelwerkers.
De baan wordt volledig analoog gestuurd.

 

De toegang is gratis!

 

Een mooie activiteit om in de herfstvakantie te ondernemen. Bezoek daarna ook ons Tuincafé voor een lekker kopje koffie. 

 

Modelspoortreintentoonstelling

Data: , , , , , , , en