Gecanceld kruidenweekend bij De Biezen

Gecanceld kruidenweekend bij De Biezen

 

Helaas gaat dit evenement niet door ivm het coranavirus.

 

Zaterdag 4 en zondag 5 april organiseren wij in ons tuincentrum een kruidenweekend in samenwerking met "Heerlijck Hopvelt" de tuinen van VELT-Gemert. Zij zullen deze dagen ook aanwezig zijn en geven informatie over kruiden, natuurlijke geneeskunde en meer! 

 

De tuinen van VELT-Gemert "Heerlijck Hopveld" liggen dichtbij het kasteel van Gemert en het gezellige dorpscentrum. Het is een oud dorpslandschap waar je kunt kijken, proeven, ruiken, luisteren en voelen. Bij de tuinen van "Heerlijck Hopveld" bevinden zich de voorlichtingstuin van 3 ½ hectare, een tuinkamer voor workshops en cursussen met kruidenwinkeltje, kruidentuinen, moestuinen, schooltuin, wijngaard, boomgaard, hooilandjes, bos, poelen en productietuinen. Ook vindt u hier bijzondere groenten en kruidenteelt uit verre landen maar juist ook veel inheemse wilde planten. 

 

Heerlijck Hopveld houdt zich bezig met natuurlijke geneeswijzen, natuurlijke siertuinen, biologische groenteteelt, ecologische voeding en natuurontwikkeling. Met tal van workshops wordt je wegwijs gemaakt omtrent het gebruik van kruiden; groepsgewijs of individueel. Er is van alles dat je zelf kunt leren maken: genezende zalf of olie, kruiden-douchegel en shampoo, kruidenazijn of een complete biologische maaltijd (lunch en diner) met kruiden en wilde planten. Er worden workshops gegeven voor biologische groenteteelt, hoogstamfruit, natuurvriendelijke terrein inrichting en permacultuur. Rondleidingen worden gegeven op verzoek .

 

Ben u nieuwsgierig geworden of wilt u meer weten over o.a kruiden en natuurlijke geneeskunde, bezoek dan Tuincentrum De Biezen op:

Zaterdag 4 april 9.30 - 16.30 uur

Zondag 5 april 12.00 - 16.30 uur

 

 

Data: en