Tuinstudio Tom

Tuinstudio Tom

Wie is de ontwerper achter Tuinstudio Tom?

Ik ben Tom Poppelaars (1984), gespecialiseerd in het ontwerpen van tuinen, parken en buitenruimtes die precies passen bij de gebruiker. Al sinds mijn kinderjaren ben ik gefascineerd door alles wat groeit en bloeit. Naast de benodigde vaktechnische opleidingen en cursussen beschik ik inmiddels ook over een ruime praktijkervaring.

Wat kan men verwachten als ze een ontwerp door jou laten maken?

Mijn ideeën presenteer ik altijd in de vorm van een met de hand geschetst tuinontwerp. Sfeervol, ambachtelijk, uniek en speciaal voor de opdrachtgever op maat gemaakt. Ik geloof in de kracht van het ambacht! Ik luister en kijk tijdens de gesprekken goed naar de persoonlijke wensen, het budget en de architectuur van het huis, en zet deze om naar een verrassend ontwerp. Doordat ik graag samen werk met lokale vakmensen, zoals o.a. hoveniers, architecten, stratenmakers, zwembadbouwers kan ik de kwaliteit hoog houden.

Waarvoor kunnen onze klanten bij jou terecht?

Klanten van Tuincentrum De Biezen kunnen bij mij terecht voor een tuinontwerp en beplantingsplan. Maar ook voor alleen een schetsontwerp, advies of voor het aanpassen van een deel van de tuin bent u bij mij aan het juiste adres. U kunt een afspraak maken om kosteloos kennis te maken. Hierna ontvangt u een offerte voor uw besproken tuinwensen. Of u kunt me natuurlijk bezoeken in het tuincentrum.

Wanneer ben je in ons tuincentrum aanwezig?

Dit jaar zal ik aanwezig zijn op zaterdag 19 februari, zaterdag 5 maart en  zaterdag 19 maart van 13:30 tot 16:00 uur. Het is mogelijk dat er nog meer dagen bij zullen komen, houdt hiervoor de activiteitenpagina van Tuincentrum De Biezen in de gaten.

Wat is de toegevoegde waarde voor het laten maken van een tuinontwerp?

Door het laten maken van een tuinontwerp heb je een goed basisplan waarmee de tuin aangelegd kan worden. Hierin kijkt de ontwerper goed naar de architectuur van het huis, het budget en je persoonlijke wensen. Met dit plan legt u de tuin zelf aan of we zoeken samen naar een goede hovenier of andere vakman.

Wat is een beplantingsplan?

Een beplantingsplan is een aanvullend plan waarin precies staat welke plant waar komt te staan. Dit plan is van belang voor het laten slagen van het tuinontwerp. De juiste beplanting op de juiste plek versterkt het ontwerp.

Bij het laten maken van een beplantingsplan door Tuinstudio Tom ontvangt u 20% korting op de beplanting bij Tuincentrum de Biezen!

Wanneer is de beste tijd om de tuin te veranderen of om beplanting te planten?

Deze vraag krijg ik vaak te horen. Tegenwoordig kun je de tuin het hele jaar aanleggen, behalve als het vriest natuurlijk. Ook omdat de meeste beplanting goed in pot verkrijgbaar is.

Een uitzondering is er als bestaande planten verzet moeten worden of als er grotere bomen of heesters geplant dienen te worden uit de volle grond. Dit kan tussen eind oktober en eind april. Men denkt vaak dat dit alleen in het voorjaar kan, maar het najaar of winter is dus ook een goede tijd.

Vriezen planten dan niet dood als je ze plant in de winter?

Als de planten “winterhard” zijn is dit geen enkel probleem. Bij de kwekerij staan ze ten slotte ook buiten op het veld. Planten in het najaar of winter is zelfs beter. De plant kan zich alvast “zetten” in de grond. Hierdoor heeft de plant in het voorjaar een voorsprong en groeit deze sneller aan.

Waar kan ik terecht als ik meer vragen heb of een tuinontwerp wil laten maken?

Je kunt alvast een kijkje nemen op mijn website www.tuinstudiotom.nl voor diverse voorbeelden en extra informatie. Als je interesse hebt in een tuinontwerp kom ik graag vrijblijvend kennismaken. Je kunt me bereiken op 0646583771 of een email sturen naar info@tuinstudiotom.nl.