Balkonplant en Terrasplant van het Jaar 2012

Balkonplant en Terrasplant van het Jaar 2012

Bloeigarantie met Lobelia en Mandevilla

Mei is balkon- en terrasmaand, de start van het hopelijk zonnig buitenzitseizoen. Zet de tuinmeubels buiten, tover met bloeiende planten uw balkon en terras razendsnel om tot een weelderig bloemenparadijs en het grote genieten kan beginnen. Extra aandacht deze zomer verdienen Lobelia, de Balkonplant van het Jaar en Mandevilla, de Terrasplant van het jaar.

Balkonbeauty: Lobelia
Een jury van groendeskundigen koos de Lobelia als Balkonplant van het Jaar. Uit het juryrapport: ‘Met de Lobelia is het direct zomer op het balkon. De lieflijke bloemetjes zorgen voor pure zomerromantiek. Door de uitbundige bloei en eenvoudige verzorging is de Lobelia de ideale plant voor op het balkon.’ De Lobelia laat een bloemenwaterval over de randen van potten en bakken stromen. In een hanging basket vormt de Lobelia een imposante wolk van blauwe, lila of witte bloemetjes. De Lobelia is ideaal gezelschap voor veel andere zomerbloeiers.

Terrastopper: Mandevilla
Mandevilla is de Terrasplant van 2012. Daar was de jury het snel over eens: ‘Een sterke kuipplant, die garant staat voor een lange en uitbundige bloei. De mooie bloemen geven een instant vakantiegevoel. Deze terrastopper is zo mooi dat u er op slag verliefd op wordt.’ De Mandevilla bloeit van mei tot ver in het najaar met witte, roze of rode bloemen. Zet de kuipplant voor een optimaal effect in een stoere, moderne bak op een opvallende plek op het terras. Omdat de Mandevilla een ‘klimmer’ is, kunt u hem ook perfect in een bak aan de voet van de pergola of schutting zetten. Leid de sierlijke bloemenranken eventueel langs een rek, piramide of strakgespannen draden.