Kruidentuintje in de keuken

Kruidentuintje in de keuken

Kruiden worden door iedereen gebruikt. In een salade, bij de groenten, in een marinade en ook in de thee. Daarom is het fijn om ze lekker vers bij de hand te hebben. Ze gedijen erg goed in de veelal toch lekker warme en vochtige omgeving van de keuken. Een klein kruidentuintje is daar dan ook vaak simpel op te zetten.

In ons tuincentrum zijn zowel kruidenplantjes als zaadjes en startpakketten te vinden. In een startpakket vindt u over het algemeen potjes, grond en zaad. Sommigen bevatten ook een kleine kas of stolp. Er zijn ook losse vensterbankkassen en stolpen te koop in verschillende maten vormen en stijlen. Het kan zijn dat u liever begint met al bestaande plantjes. De meeste populaire kruiden zijn altijd verkrijgbaar als plantje. Let overigens altijd goed op de Latijnse namen van de kruiden, wanneer u ze wilt kopen; er zijn namelijk ook veel niet-eetbare siervariaties verkrijgbaar.

Wanneer u erg creatief bent, is het leuk om verschillende dingen als kruidenpot te gebruiken. Oude voorraadpotten en theeblikken kunnen hier bijvoorbeeld goed dienst doen. Denk ook eens aan oude koffiekopjes die wel mooi zijn, maar niet meer bij het servies passen. U kunt dit combineren met verschillende soorten etiketten die u aan de containers bind, plakt of erbij steekt.

Misschien is het een leuk idee om zelf potten te beschilderen met ook de kruidennaam erop. Dit is een gezellig klusje bij naar weer, waar ook kinderen veel plezier in kunnen hebben. De terracotta potten, die u in vele soorten en maten in ons tuincentrum kunt vinden lenen zich er uitstekend voor.

Voor mensen die stiekem geen groene vingers hebben, zijn er in ons tuicentrum ook systemen te vinden waardoor de plant nooit te droog of te nat staat. Laat u bij ons adviseren over de voor u meest geschikte systemen.