Studiehulpje

Studiehulpje

De oude Grieken wisten het al. Wanneer ze grote vraagstukken moesten oplossen, deden zij dat het liefst buiten in een natuurlijke, groene omgeving. Met het rustgevende effect van vooral groene planten bereikt u namelijk een veel dieper denkniveau en komt u met veel creatievere oplossingen. Planten hebben een gunstig effect op de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. De uitstraling heeft een rustgevend effect op mensen, waardoor zij zich makkelijker kunnen focussen op het werk.

Pas duizenden jaren later hebben we dat na veelvuldige studies ook eindelijk bewezen. In de afgelopen jaren heeft dat dus ook een ware revolutie veroorzaakt in de vaak saaie en grijze kantoorgebouwen. Waar eerst maar een enkele plant stond, zien we nu langzaamaan het groen steeds meer terrein winnen. Op de slaapkamers van schoolgaande kinderen en thuiswonende studenten zullen deze voordelige en decoratieve studiehulpjes dan ook zeer zeker op hun plaats zijn. Op een wat chaotische kamer komt de vrijwel onverwoestbare Sanseveria met zijn lange, strakke vormen goed tot zijn recht. Op een kamer waar weinig licht komt kan een Hedra in een hangpot of op een hoge boekenplank al snel een weelderig groen effect geven. In ons tuicentrum zult u hem in verschillende vormen en maten aantreffen. Cactussen bieden uitkomst aan een juist zonovergoten kamer. Iets lastiger in onderhoud is de Ficus. Die is voor de wat meer toegewijde zorger. Zolang de potkluit vochtig is, zal hij een mooi glanzend blad dragen en de lucht zuiveren als geen ander.

Voor iedere studieruimte is er wel een passende kamerplant te vinden. Wanneer u gaat kijken voor de kamer van uw kind of kleinkind, vergeet dan niet uw eigen kantoor.