Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Kerstboom eruit? Kamerplant erin!

Wanneer de kerstboom eruit is, blijft er een enorme kale plek over. Het is dan hoog tijd om voor een flinke liefst weelderig groene plant te gaan shoppen om die kale bedoening op te vullen. In ons tuincentrum vindt u natuurlijk een groot assortiment aan kamerplanten die groot genoeg zijn om de leegte op te vullen. De plant die u nodig heeft, zit hier vast tussen.


U moet vooral op letten, dat u niet alleen visueel een vergelijkbaar effect heeft. Let ook op de locatie waar uw kerstboom heeft gestaan en vooral wanneer het een echte kerstboom is geweest, de toestand waarin hij wegging. Had uw kerstboom last van de warme droge lucht, dan zal uw verse kamerplant dat namelijk ook hebben.

De meeste grote kamerplanten zijn echte waterliefhebbers en vragen gewoonlijk al om een redelijke slok. Wanneer ze op een wat drogere plek komen te staan, zijn daar eenvoudige oplossingen voor. In ons tuincentrum kunnen wij u adviseren wat er eventueel voor uw plant het beste zou zijn.

Wat ook een probleem kan geven is dat u de kerstboom in een lege hoek had staan, waar nog nooit een plant heeft kunnen overleven. Kunstkerstbomen kunnen nu eenmaal bijna overal staan. In deze situatie kunt u wellicht overwegen dan te gaan voor een kunstplant. Net zoals de kunstkerstboom, zijn ook deze in de loop der jaren steeds mooier geworden en ook nauwelijks meer te onderscheiden van echt.

In ons tuincentrum kunt u natuurlijk ook eens rondkijken op de sfeerafdeling voor frisgekleurde en vrolijke voorjaarsdecoraties. Deze kunnen met gemak het gemis van een kleine boom of een flink kerststuk ondervangen.