Het effect van kleurrijke lentebloeiers

Het effect van kleurrijke lentebloeiers

Na de Blue Monday willen we graag vrolijk uit ons winterdipje komen. De wintermaanden zijn vaak grauw en grijs en van het uitzicht op je kale balkon of terras wordt u allerminst blij. Een winterdipje loert dan ook om de hoek. De hoogste tijd voor wat vrolijkheid met lentebloeiers. Met kleurrijke gangmakers als Bellis, primula’s en violen geeft u de buitenkamer bruisende energie en blijft de winterdip buiten de deur!

Kleur & humeur
U voelt u lekkerder met planten om u heen. Een extra reden om uw balkon, terras of tuin te voorzien van een dosis fleur. Lentebloeiers zijn er in haast alle kleuren van de regenboog en worden vooral gekozen op basis van trend- of lievelingskleuren. Heeft u echter ooit wel eens nagedacht om een kleur te kiezen die u net dat beetje extra geeft? Er zijn diverse theorieën over kleuren. Zo zorgt paars voor ontspanning en een verhoogde creativiteit. Wilt u een flinke dosis vrolijkheid, kies dan voor gele lentebloeiers. Blauwe bloemen zorgen voor rust maar geven ook een aanzet tot nadenken en ontwikkeling. Welke kleur u ook kiest, het geeft altijd effect!

Aan de slag
In nog geen middagje geeft u uw tuin, balkon of terras een complete lentemetamorfose. Bellis, primula’s en violen zijn ideale plantjes om snel en eenvoudig een kleurrijk uitzicht te creëren. Vul bakken en potten (met een gat in de bodem) met verse potgrond en leg onderin wat potscherven, zodat overtollig regenwater makkelijk kan weglopen. Als u de violen lekker dicht op elkaar plant, komen de kleuren extra goed tot hun recht. Een eenvoudig stappenplan vindt u op mooiwatplantendoen.nl.

Beetje aandacht
Lentebloeiers als Bellis, primula’s of violen kunt u overal neerzetten of hangen. In ruil voor een beetje aandacht zorgen ze vervolgens voor een vrolijk voorjaar. Geef ze regelmatig water en haal de uitgebloeide bloemetjes weg. Zo bloeien ze nog langer en rijker! 

Bron: mooiwatplantendoen.nl